logo

Poznaj czym jest prawdziwie profesjonalny hosting

  • 7 dniowy okres testowy, płatności w dowolnych cyklach (dni, miesiące, lata).
  • Wszystkomający hosting: PHP, MySQL, PostgreSQL, mongoDB, shell, Ruby, Python,Django, Node.js, dowolna ilość domen i subdomen...
  • Najnowsze technologie, szybkie serwery www. Szybka i darmowa pomoc techniczna.
  • Idealny hosting dla programisty: shell, svn, git, gitweb, hg, redmine, bugzilla, trac, autocheckout, svn2web, websvn ...

rezygnacja z kopii bezpieczeństwa

Informacje o kopiach bezpieczeństwa plików sporządzanych przez nas

Możesz zrezygnować z kopii sporządzanych przez nas i dzięki temu zwiększyć limit pojemności swojego konta 2,5 krotnie. Operację można wykonać w panelu, w dziale kopie bezpieczeństwa. Jeśli chcesz zrezygnować z kopii to pamiętaj:

  1. Powinieneś sporządzać kopie samodzielnie - plików (włącznie z katalogiem mail zawierającym zawartość skrzynek) (np. przez ftp lub rsync) oraz zawartość baz danych (np. przez mysqldump). Kopie powinny być przechowywane na innym serwerze lub własnym komputerze - nie na tym samym koncie czy serwerze. W przypadku np. używania wyłącznie repozytoriów git nie potrzeba jest innej kopii niż sama kopia robocza repozytorium (jako że jest sama w sobie dokładna kopią repozytorium).
  2. W przypadku włamania do twojego oprogramowania i modyfikacji plików posiłkować będziesz mógł się tylko swoimi kopiami oraz plikami z oryginalnej paczki z oprogramowaniem.
  3. W gdyby wystąpił katastrofalny problem z danymi na serwerze (np. awaria dwóch dysków jednocześnie) (nie zdarzyło się jeszcze - wiecej info) to twoje konto przywrocimy do dzialania ale będzie puste (włącznie z pustymi skrzynkami email). Do ciebie będzie należało przywrócenie danych z twoich backupów.

  • ze względów bezpieczeństwa wyłączenie kopii bezpieczeństwa wymaga potwierdzenia przez kod wysyłany na adres email właściciela konta
  • ze względów bezpieczeństwa kopie nie są kasowane natychmiast po ich wyłączeniu (kopie baz są kasowane po 7 dniach a kopie plików co każde 2 dni począwszy od nastarszej kopii (łącznie ok 8 dni))
  • pliki w katalogu etc na koncie (do 2MB) są zawsze backupowane - są to definicje istniejących skrzynek, hashe haseł skrzynek
  • wyłączenie kopii bezpieczeństwa nie może być realizowane częsciej niż co 24 godziny. Ponowne włączenie kopii może być zrealizowane w każej chwili.
  • limit przestrzeni dyskowej zostanie zwiększony natychmiast po wyłączeniu kopii
  • dane jak przekazywacze i inne ustawienia skrzynek pocztowych oraz innych parametrów w panelu vipserv są zawsze backupowane przez nas.